23 Temmuz 2010 Cuma

Galatasaray - Fenerbahçe / Gurbet Kupası 2010


Uzun bi süre daha bu kupa oynanmayabilir diye düşünüyorum, adamlar bize stad falan vermezler artık. Güya dostluk derbisiydi, sarı kartlarla başladı maç, gerginliklerle başladı, Bilica yine oralardaydı, Selçuk hakemi türk sandı galiba, o çelme bilerek yapılmış bir hareket gibi geldi bana. Hayatımda bu kadar gergin hazırlık maçı görmedim. Özellikle ilk yarı sarı karttan geçilmedi bu yüzden oyun anlamında bir şey yoktu. Fenerbahçe Baroni sayesinde iyi bir kontratak yakaladı ve Santos'la golü buldu. Meşaleler hazırda bekliyormuş meğersem. Yanan meşaleler üzerine bu tür olaylarla pek karşılaştığını sanmadığım Alman hakem soyunma odasına gitti ve oyun 10 dakika kadar durdu.


İkinci yarıda top Galatasaray'daydı fakat istenilen pozisyonlar bulunamadı, akılda kalan Batdal'ın kaçırdığı şans var sadece. Arda frikik mi çalışmış ne, her iki yarıda çok tehlikeli frikikler kullandı. En azından Sabri gibi dağlara taşlara değildi. Musatafa Sarp'ın bu takımda direkt oynayacak bir adam olmadığı düşüncem bir kez daha pekişti. Bel olsam elde olan adamlardan Barış'ı koyarım Cana'nın yanına. Fenerbahçe'nin ikinci yarıda hiç hücuma çıkmaması da ilginçti. Takımından gol bekleyen Galatasaray taraftarları da gol gelmeyince meşalaler elde kalmasın diyerek bir kez daha duman altı ettiler ortalığı.

Sonuç olarak amaç hazırlıksa bence bu bir hazırlık maçı olmadı. O kadar faule rağmen hiç uzatma oynatmayan hakemin Barış'a söyledikleri maçın tek cümlelik özeti olabilir: Bu maçı daha fazla oynatacak kadar deli miyim ben?

Hiç yorum yok: